Fuafuaga Autū o Fa'atinoga mo Faletalimalo & Fa'apefea ona Fa'atatauina

O le fa'aolaola i totonu o le si'osi'omaga fa'apisinisi e le'i fa'amoemoeina e le'o se mea leaga.O le natura malosi o mea e mana'omia ai e le aufaipisinisi ona siaki pea a latou fa'atinoga ma fuaina i latou i fa'ailoga mautu o le manuia.O lea la, pe o le su'esu'eina o oe lava e ala i le RevPAR formula po'o le togiina o oe o se faletalimalo ADR, atonu e masani ona e mafaufau pe ua lava nei mea ma pe o le a na fua fa'atatau e tatau ona e fuaina lau pisinisi.Ina ia fa'amāmā ai ou popolega, ua matou tu'u fa'atasia se lisi o na tapula'a taua e tatau ona e fa'aaogaina e fa'atatau sa'o lou manuia.Fa'aaofia nei KPI pisinisi faletalimalo i aso nei ma vaʻai i se faʻatupulaia mautinoa.

Key-performance-metrics-for-hotels-and-how-to-calculate-them-696x358

1. Aofa'i Potu avanoa

Ina ia fuafua lelei lau suʻesuʻega ma ia mautinoa o loʻo ave le numera saʻo o tusi, e taua le i ai o se manatu manino e uiga i le aofaʻi o potu avanoa.

 

E mafai ona e faʻatatauina le gafatia i le faiga o faletalimalo e ala i le faʻateleina o le numera o potu avanoa ma le numera o aso i se vaitaimi faapitoa.Mo se faʻataʻitaʻiga, o se fale faletalimalo e 100 potu e naʻo le 90 potu o loʻo faʻaogaina, e manaʻomia le 90 e fai ma faʻavae mo le faʻaaogaina o le RevPAR formula.

 

2. Fua Fa'atatau i Aso Ta'itasi (ADR)

E mafai ona fa'aoga le fua fa'atatau o aso ta'itasi e fa'atatau ai le fua faatatau o lo'o tusi ai potu o lo'o nofoia ma e matua aoga tele e iloa ai fa'atinoga i le taimi e ala i le tusia o se fa'atusatusaga i le va o vaitau po'o vaitau ua mavae.O le mataʻituina o au tagata tauva ma faʻatasi a latou faʻatinoga e faasaga ia te oe o se faletalimalo ADR e mafai foi ona faia i le fesoasoani a lenei metric.

 

O le vaevaeina o le aofa'iga o tupe maua o potu ile aofa'iga o potu o lo'o nofoia e mafai ona tu'uina atu ia te oe se fuainumera mo le ADR a lou faletalimalo, e ui o le fa'asologa o le ADR e le o fa'atatauina mo potu e le'i fa'atauina pe avanoa.O lona uiga atonu e le maua ai se ata atoa o le fa'atinoga o lau meatotino, ae o se fua fa'atino fa'aauau, e lelei le galue i le tu'utasi.

 

3. Tupe Maua ile Potu Avanoa (RevPAR)

RevPAR o le a fesoasoani ia te oe e fuaina tupe maua na maua i luga o se vaitaimi, naʻo le faʻatauina o potu i totonu o se faletalimalo.E aoga fo'i i le va'aiga o le fua fa'atatau o potu avanoa o lo'o tu'uina atu i fafo e lou faletalimalo, ma maua ai se malamalamaga taua i galuega a lou faletalimalo.

 

E lua auala o le fa'aogaina o le RevPAR formula pe fa'apea, vaevae le aofa'i o tupe maua o potu i le aofa'i o potu avanoa pe fa'atele lau ADR i le pasene o tagata nofoia.

 

4. Fua Fa'atatau o Tagata nofoia (OCC)

O se fa'amatalaga faigofie o le Average hotel occupancy o le fuainumera lea e maua e ala i le vaevaeina o le numera o potu nofoia i le aofa'i atoa ma le numera o potu avanoa.Ina ia tausia se siaki faifaipea i le faatinoga o lau faletalimalo, e mafai ona e suʻesuʻeina lona aofaʻi o tagata nofoia i aso taʻitasi, vaiaso, tausaga poʻo masina.

 

O se faiga masani o lenei ituaiga o su'esu'ega e mafai ai ona e va'ai pe fa'apefea le lelei o lau pisinisi i le gasologa o se vaitau po'o se vaitaimi o ni nai masina ma fa'ailoa pe fa'afefea ona a'afia au taumafaiga tau maketi ma fa'asalalauga i tulaga nofoia faletalimalo.

 

5. Tulaga Umi ole Nofo (LOS)

Ole averesi ole umi ole nofo ai au malo e fuaina le tupe mama o lau pisinisi.E ala i le vaevaeina o le aofa'i o potu po'o nofoia i le numera o tusi, e mafai e lenei metric ona tu'uina atu ia te oe se fa'atatauga moni o au tupe maua.

 

O se LOS umi e manatu e sili atu pe a fa'atusatusa i le pu'upu'u umi, o lona uiga o le fa'aitiitia o tupe maua ona o le si'itia o tau o tagata faigaluega e mafua mai i suiga o potu i le va o malo.

 

6. Fa'asinoga Fa'amatalaga o Maketi (MPI)

Market Penetration Index e pei o se metric e fa'atusatusa ai le aofa'i o le nofoia o lou faletalimalo i le tulaga o au tagata tauva i le maketi ma maua ai se va'aiga lautele o le tulaga o lau meatotino i totonu.

 

O le vaevaeina o le aofa'i o le nofoia o lou faletalimalo i latou na ofoina mai e au tauva sili ma fa'atele i le 100 e maua ai le MPI a lou faletalimalo.O lenei fua fa'atatau e avatu ai ia te oe se va'aiga lautele o lou tulaga i le maketi ma tu'u ai oe e fa'avasega au taumafaiga tau maketi e fa'atosina ai fa'amoemoe e tusi ma au meatotino, nai lo au fa'atauva'a.

 

7. Tupe Maua Fa'atino ile Potu avanoa (GOP PAR)

E mafai e le GOP PAR ona fa'ailoa sa'o le manuia o lau faletalimalo.E fuaina le faʻatinoga i soʻo se tupe maua, ae le naʻo potu.O lo'o fa'ailoa mai ai vaega o le faletalimalo o lo'o maua mai ai le tele o tupe maua ma fa'ailoa mai ai fo'i le tau o le fa'agaioiga e fa'atino ai.

 

O le vaevaeina o Tupe Maua Fa'atino i potu avanoa e mafai ona tu'uina atu ia te oe lau fuainumera GOP PAR.

 

8. Tau ile potu nofoia – (CPOR)

O le Cost Per Occupied Room metric e mafai ai ona e fuafuaina le lelei o lau meatotino, i le potu e faʻatau atu.E fesoasoani i le fuaina o lau tupe maua, e ala i le iloiloina o tupe alu tumau ma fesuiaiga o lau meatotino.

 

Ole fuainumera e maua ile vaevaega o tupe mama fa'agaioiga ile aofa'iga potu avanoa ole CPOR.E mafai ona e maua le Tupe Fa'aalu Fa'aletupe e ala i le toese o le fa'atauga fa'atau mai le tau o oloa fa'atau ma e ala i le toe toese mai tupe fa'aalu e aofia ai le pulega, fa'atauga po'o tau lautele.

 

Mai:Hotelogix(http://www.hotelogix.com)

Fa'ailoga:O lenei tala fou e mama mo le faʻamatalaga faʻamatalaga ma matou fautuaina le au faitau e siaki latou lava aʻo leʻi faia se gaioiga.E ala i le tuʻuina atu o faʻamatalaga i lenei tala fou, matou te le tuʻuina atu soʻo se faʻamaoniga i soʻo se auala.Matou te le faʻatagaina soʻo se noataga i le au faitau, soʻo se tasi e taʻua i tala fou poʻo soʻo se tasi i soʻo se auala.Afai ei ai ni au faʻafitauli i faʻamatalaga o loʻo tuʻuina mai i lenei tala fou faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi matou ma matou taumafai e faʻafesoʻotaʻi lou popolega.


Taimi meli: Apr-23-2021
  • Muamua:
  • Sosoo ai:
  • Maua Auiliili Tau